Kunst

Als je van kunst houdt dan kun je in het Kunstfort bij Vijfhuizen altijd terecht. In en om het Kunstfort kun je een bijzondere en permanente tentoonstelling bezichtigen. Je kunt hier dan de geschiedenis, de betekenis en het functioneren van het kunstfort bezichtigen. Ben je in de buitenruimte van het kunstfort dan krijg je een reeks bordjes te zien met tekeningen van de Oekraïense kunstenares Alevitina Kakhidze. Onder de tekeningen van belangrijke onderdelen van het fortcomplex vind je lichtvoetige teksten, deze geven je een korte toelichting, bijvoorbeeld over de zogenaamde Keelkazamatten, het Hefhoepelgeschut, de Genieloods en de Fortwachterswoning.

In de zogenaamde doorbraak die je kunt vinden in de fortgracht achter de dubbele glazen deur aan de linker kant van het kunstfort kun je bouwgeschiedenis van het kunstfort bij Vijfhuizen bezichtigen. Je ziet daar een geïllustreerde tijdlijn waar je het ontstaan en de ontwikkeling van de stelling van Amsterdam en het kunstfort in beeld gebracht ziet worden. Aan de hand van een groot aantal ontwerptekeningen en plattegronden die werden uitgediept uit de archieven kon je de bouwgeschiedenis van het kunstfort navertellen. Aan de hand van schitterende kaarten kun je duidelijk zien hoe en waarom tussen 1880 en 1924 het kunstfort bij Vijfhuizen werd gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>